Is natriumlaurylsulfoacetaat een sulfaat? | NL.Inspinre.com
De schoonheid

Is natriumlaurylsulfoacetaat een sulfaat?

Is natriumlaurylsulfoacetaat een sulfaat?

In de jaren sinds ik begonnen met het dragen van mijn haar natuurlijk, ben ik begonnen om veel meer aandacht te besteden aan de ingrediënten in het haar producten die ik gebruik. Ik probeer het algemeen producten met sulfaten, parabenen, en siliconen te vermijden na het lezen van Curly Girl: The New Handbook, maar met de toename van het aantal producten het moeilijker is geworden om te vertellen wat minder bekende ingrediënten die ik moet zoeken. Dit is vooral moeilijk als veel ingrediënten hetzelfde klinken, maar hebben zeer verschillende eigenschappen. Een voorbeeld van zo'n ingrediënt in reinigingsmiddelen is natriumlaurylsulfoacetaat, dus hier is wat je moet weten.

Is natriumlaurylsulfoacetaat een sulfaat?

Natriumlaurylsulfoacetaat (SLSA) heeft een zeer soortgelijke naam als een van de meest voorkomende sulfaat ingrediënten, natriumlaurylsulfaat (SLS), dus je misschien geneigd om het te vermijden. Beide ingrediënten zijn oppervlakteactieve stoffen die belletjes kunnen creëren en schuimt in reinigingsmiddelen, maar dat is vrij veel waar de gelijkenis eindigt. SLS is een goedkopere ingrediënt gemaakt in een lab, terwijl SLSA nature is afgeleid van kokos en palmolie, volgens Syd Salmon van SLI Beauty. Zoals Dinatrium Laureth sulfosuccinaat, de SLSA molecuul te groot is om de huid, waardoor minder irritatie veroorzaken dan sulfaten.

load...

Is SLSA slecht voor je haar?

We kwamen naar Janell Stephens, oprichter van Camille Rose Naturals, om te zien wat ze dacht aan SLSA. Ze gelooft niet dat SLSA schadelijk is voor haar, zeggende: “Het is niet bewezen slecht voor het haar te zijn. Het is in feite zeer mild en verwijdert oliën en bacteriën en het heeft goede reinigende eigenschappen.”Hoewel het niet zo natuurlijk van een stof als ze graag voor haar merk, heeft ze niet zeggen dat de lezers moet vermijden. Zij stelt dat: “Het naar beneden zou komen om een ​​kwestie van keuze, als je een echte label lezer, en als je wilt alle natuurlijke ingrediënten versus semi-natuurlijke ingrediënten te gebruiken.” Stephens beschouwt SLSA te zijn “semi-natuurlijke”, maar waarschuwt de lezer zeggen dat het zou kunnen worden “een tikkeltje beetje drogen op grovere texturen.”

Wat reinigingsproducten opnemen en welke producten niet?

Als u geïnteresseerd bent in het uitproberen van producten met SLSA bent, hebben we een paar suggesties. Bommel en hommels Bb. Krul sulfaat Gratis Shampoo is een Natuurlijk Krullend Editor's Choice 2016 Winner en kan een goede optie voor het verwijderen van opbouw zijn. Eden BodyWorks Coconut Shea All Natural Moisture Shampoo is een economisch geprijsde optie die ook kan worden gebruikt voor het verwijderen van de opbouw. Tot slot heeft Drybar Sake Bomb Nourishing Shampoo niet zo veel schuimt als de vorige twee opties en bevat keratine om haar te versterken.

Als u op zoek bent naar SLSA te voorkomen, een goede plek om te beginnen is Jessicurl Hair Cleansing Cream, een Natuurlijk Krullend Editor's Choice 2016 Winner. Dit product heeft een licht schuim en is bedoeld om een ​​zacht reinigingsmiddel zijn. Andere sulfaat vrij en SLSA-vrij reinigingsmiddel is New York krullen De Curl Cleanser. Dit Natuurlijk Krullend Editor's Choice 2016 award winnaar niet schuimt en is doordrenkt met mint olie, aloë en vitamine E. Camille Rose Naturals Clean Rinse Shampoo is een ander alternatief dat niet SLSA of sulfaten bevat. Janell Stephens vermeld dat voor deze shampoo ze ervoor gekozen om “te gebruiken decylglucoside want het is een zuiverende shampoo. Dit is uiterst mild en natuurlijker dan natriumlaurylsulfoacetaat en het zal niet het haar droog aanvoelen wanneer uitgespoeld.”

load...

Wat zijn enkele ingrediënten die je probeert te vermijden? Laat het ons weten in de comments!

load...