Natuurlijk blond haar over de hele wereld | NL.Inspinre.com
De schoonheid

Natuurlijk blond haar over de hele wereld

Natuurlijk blond haar over de hele wereld

Haar is gewoon geweldig. Het menselijk lichaam en de mechanismen die het zich aanpast aan de omgeving zijn verbijsterend, en ons haar kleur, textuur, porositeit en alles wat speelt een grote rol in hoe goed we slagen in een bepaalde omgeving (of in ieder geval niet voordat we begonnen die in deze airconditioning dekseldozen).

We houden allemaal van en voeden ons haar, maar het is zo gemakkelijk om te vergeten hoe magisch deze dode cellen groeien vanuit ons hoofdhuid werkelijk zijn.

Voer het Melanesiërs, een inwoner groep van mensen die op de Soloman eilanden ten noordoosten van Australië bekend om hun prachtige donkere huid en natuurlijk blond haar. Yep, dat klopt. Ze doen niet sport weeft, pruiken, uitbreidingen, permanente kleuren, tijdelijke kleurstof, wat rare henna reactie, of wat dan ook iedereen gebruikt om de blonde look die zo typisch is voor de blanke overtuiging te krijgen. Tien procent van deze eilandbewoners eigenlijk vandaan door het op natuurlijke wijze.

load...

De vreemde combinatie heeft wetenschappers kregen benieuwd over hoe zo'n kleur combo in de tijd ontwikkelt. Volgens de Global Financial Newswires, hebben veel wetenschappers lang gedacht dat hun blonde haar was een gevolg van een dieet rijk aan vis, misschien bleken door de zon en zout water, of een herinnering aan de historische betrekkingen van het eiland met mensen van Europese afkomst.

In feite is de blonde Melanesians hebben blond, dat uniek is alleen voor hen. Volgens het onderzoek waarin wetenschappers vergeleken 43 blond haar eilandbewoners tot 42 donker haar eilandbewoners, blonde Melanesians hebben een variant van een natuurlijk gen genaamd TYRP1 die een belangrijke rol in de melanine biosynthese speelt. Deze variant staat volledig los van wat de oorzaak van blonde haren in Europeanen, en bestaat niet eens in de Europese genetische set.

Wat is echt mooi in dit fascinerende ontdekking, zoals zo perfect aangegeven door de studie auteur Sean Myles, een geneticus aan Nova Scotia Agricultural College, is dat "het is een geweldig voorbeeld van convergente evolutie, waar dezelfde uitkomst over door geheel andere wijze wordt gebracht. "

En dat maakt haar van alle texturen, soorten en kleuren absoluut uniek en absoluut mooi.

load...