Wat is glycerylstearaat? | NL.Inspinre.com
De schoonheid

Wat is glycerylstearaat?

Wat is glycerylstearaat?

Soms zijn de vermeld op producten ingrediënten klinkt enger of meer verwarrend dan ze in werkelijkheid zijn. Dankzij een overvloed aan informatie over sulfaten, siliconen, parabenen, petroleum, en andere potentieel ondeugende ingrediënten, producten die niet duidelijk begrepen ingrediënten hebben zoals kokosolie en botanische extracten vaak afgekeurd door krullend meisjes.

Wat is glycerylstearaat?

Glycerylstearaat is het resultaat van de reactie tussen glycerol en stearinezuur. We weten wat glycerine en doet (meestal plantaardige bevochtigingsmiddel) en stearinezuur een vetzuur verbinding geëxtraheerd uit een verscheidenheid van plantaardige, dierlijke en oliebronnen zoals palmpitten en soja. Het eindresultaat van de reactie met glycerol en stearinezuur is een crèmekleurige, wasachtige substantie.

Wat betekent glycerylstearaat doen?

Glycerylstearaat helpt geven de producten van het romige gladde gevoel we houden
load...

Glycerylstearaat is een populaire cosmetische ingrediënt in alles van mascara tot conditioner. Maar voor haar producten in het bijzonder, glycerylstearaat helpt hen de romige gladde gevoel we curlies houden, en verzacht onze haren. Daarnaast glycerylstearaat helpt vormen een beschermende barrière op het haar om vochtverlies te voorkomen, en ook de strijd schade door vrije radicalen.

Is het schadelijk?

Volgens de Environmental Working Group (EWG) database, glycerylstearaat heeft een rating van 0, wat betekent dat het geen risico vormt. Er zijn geen gekoppelde orgaantoxiciteit (reproductieve en non) betreft, geen potentieel voor giftigheid voor het milieu, of bioaccumulatie gevaren. Bovendien, het is erkend als veilig voor gebruik als additief in voedsel door de FDA (hoewel ik niet kan begrijpen waarom iemand zou willen wasachtige spul eten). 

Welke producten bevatten glycerylstearaat?

Er zijn vele producten die glycerylstearaat bevatten. Sommige haren en cosmetische producten die ik heb ontmoet zijn Paul Mitchell Tea Tree Lavender Mint Moisturizing Conditioner, Knot Aunt Jackie's op mijn horloge, OGX Nourishing Coconut Milk Conditioner, Ontwerp Essentials Natural Curl Stretching Cream, ORS Curls Unleashed No Boundaries leave-in conditioner, en As I Am Coco Shea Spray.

load...