De geschiedenis van bantu-knopen | NL.Inspinre.com
De stijl

De geschiedenis van bantu-knopen

De geschiedenis van bantu-knopen

Als u al het lezen van artikelen uit naturallycurly.com voor een tijdje, worden ondergedompeld in het natuurlijke haar wereld, een persoon die waardeert ingewikkelde en prachtige kapsels, of een fan was van Jada Pinkett Smiths karakter in de Matrix (hopelijk is dit alles van je nu), heb je waarschijnlijk gehoord van de term Bantu knopen. Hoewel dit kapsel vaak wordt gedragen als een beschermende kapsel of no-warmte uitgestrekt stijl, de geschiedenis van het woord en de lange traditie in Black en de Afrikaanse cultuur maakt het veel meer dan een cyclische mode trend.

Voor de stijl werd het centrale argument onder degenen veroordelen culturele toe-eigening en voordat trok ze de hoofden van beroemdheden als Rihanna en Scary Spice (Mel B) en "Crazy Eyes" van Orange is de Nieuwe Zwarte, ze waren een kapsel met een geschiedenis als interessant als degenen die nog schommelen van de stijl van vandaag.

Klaar voor een geschiedenisles? Maak je geen zorgen er zal geen pop quiz aan het einde, maar ik hoop dat je iets te leren.

Oorsprong: Wat betekent Bantu betekenen?

load...

Bantu knopen zijn een traditioneel Afrikaans kapsel dat al meer dan 100 jaar is geweest.

"Bantu" is een veelomvattende term die gebruikt wordt om de 300 tot 600 etnische groepen in Zuid-Afrika dat de Bantu taal spraken beschrijven, volgens de Zuid-Afrika Geschiedenis Organisatie (SAHO). Het is echter belangrijk te vermelden dat Bantu sprekende mensen zijn geen homogene groep. In feite, SAHO onthult dat er meer dan 100 miljoen mensen spreken variaties van de Bantu taal in Zuid- en Centraal-Afrika die spreken ongeveer 700 talen, waaronder een aantal dialecten. Interessant is echter, aan de overkant van deze regio's "Abantu" (of Bantu zoals gebruikt door kolonisten) wordt erkend als de Zulu woord voor mensen in de meeste talen.

"Het is het meervoud van het woord 'umuntu', wat betekent 'persoon', en is gebaseerd op de stam '--ntu' plus het meervoud voorvoegsel 'ABA'."

De geschiedenis van de Bantu knopen

Precies hoe de volgende talen hun weg naar Zuid-Afrika blijft onduidelijk en besproken, maar het is gedocumenteerd dat de voorouders van de Bantu sprekers bereikt ongelooflijke culturele ontwikkelingen en bouwde prachtige forten die nog steeds rond vandaag, met inbegrip van de Zimbabwe Ruins. Helaas, kolonisten later doorzocht de landen naar natuurlijke hulpbronnen en veel van wat de Bantu mensen gebouwd werden vernietigd of verlaten en langzaam verdwenen.

Kolonisten eerste Bantu-luidsprekers ontdekt in de 16e eeuw, en door de jaren 1960, Bantu vervangen door de term 'native' in officiële gebruik van de regering in Zuid-Afrika. De naam hield veel emotionele betekenis zoals het was gecoöpteerd en gebruikten zwaar tijdens de Apartheid, en veel Afrikanen begon de term verachten. Uiteindelijk Bantu werd vervangen door zwarte en Bantu keerde terug naar zijn oorspronkelijke betekenis in verwijzing naar Bantu talen.

De nalatenschap

Vandaag het kapsel is opnieuw uitgevonden op verschillende manieren, en is nog steeds een nietje voor zwarte vrouwen over de hele wereld, met name die het dragen van hun haar in natuurlijke stijlen. Ze worden gedragen door Afrikaanse vrouwen van bepaalde culturele groepen met een gevoel van trots en zijn een sterke vertegenwoordiging van vrouwen in de gemeenschap te dragen van een natuurlijk kapsel doorgegeven van generatie op generatie. Hoewel veel Afro-Amerikanen niet weten waar hun wortels in Afrika liggen, het is een geweldige prestatie dat we in staat zijn om deze traditie en stijl tot leven in onze gemeenschappen en families houden vandaag zijn geweest.

load...

Natuurlijk, zoals gebeurt met de zwarte cultuur te vaak in de mode-industrie, het kapsel is gebruikt op de banen van de bijna uitsluitend witte modellen, op niet-zwarte beroemdheden, is omgedoopt tot "twisted mini broodjes," en tijdschriften hebben zelfs gegeven krediet aan deze niet-Zwarte mensen als uitvinders van de stijl of vermeld als een 'nieuwe' trend (Side ogen Kardashian en Jenner clan.) in feite zijn er veel mensen die vandaag de dag nog steeds Bjork zien als de persoon die de stijl terug in de gebracht '90.

Het probleem met dit gebrek aan krediet aan de zwarte gemeenschap is eenvoudig en Ebony tijdschrift noemde het 'columbusing' in verwijzing naar magazines het geven van krediet aan de verkeerde mensen. Dit betekent in wezen dat een blanke probeert om krediet te nemen voor iets dat al bestond het ontdekken, waardoor zei ding te verwijderen uit zijn wortels en de culturele betekenis voor de gemeenschap die eigenlijk ontdekt.

Cultureel krediet is bijzonder bedreigend met betrekking tot de Black haar omdat Zwarte vrouwen hebben moeten vechten voor gelijke vertegenwoordigingen in diverse industrieën en voor onze schoonheid te worden gewaardeerd door de maatschappij. Vaak wanneer Zwarte vrouwen van oudsher Black kapsels worden afgeschreven als 'onprofessioneel'of 'ghetto,' maar als blanke vrouwen doen, opeens is het de mode of een 'nieuwe' trend hebben gedragen.

Hoe kun je rocken Bantu knopen?

De eenvoudige en verbluffende look is een favoriete niet-installatie beschermende stijl gedragen door vele zwarte vrouwen, met inbegrip van onze Senior Redacteur Gerilyn Hayes (foto). Ze zijn gemaakt door het draaien van je haar rond zich totdat er een knoop die een stapel banden lijkt vormt. Het wordt gebruikt als beschermende stijl voor zowel natuurlijke en ontspannen haar en wordt vaak gebruikt tijdens de nachtelijke routines om langer te behouden duurzame en meer gedefinieerd krullend stijlen.

Gerilyn uitgelegd waarom ze houdt van deze stijl en hoe ze draagt ​​ze in een OOTD stuk eerder dit jaar;

"Bantu knopen zijn mijn favoriete niet-installatie beschermend kapsel. Ik hou van het dragen van hen, omdat ze mijn uiteinden te houden beschermd tegen mogelijke breuk, en ze helpen me heftig!"

Klik hier voor meer informatie over de stijl en een tutorial.

Je kunt dragen Bantu knopen als je niet Black?

Ik kan geen antwoord op geven, maar ik adviseren dat voordat u op andere volkeren cultuur die je begrijpen en waarderen het belang van wat u probeert op, haar geschiedenis te erkennen, de sociale gevolgen die behoren tot de traditie te herkennen, en vocaal en fysiek ondersteuning van de mensen die getroffen zijn door deze sociale gevolgen. Als dat heeft geen zin om u te maken en je bent niet Zwart, dan zou ik het kapsel helemaal over te slaan en vast te houden aan het complimenteren van de vrouwen die het dragen.

Waar heb je eerst leren over Bantu knopen? Heb je ze gedragen voordat? Aandeel in de reacties hieronder!

load...