Het Curl Talk-project is de grondlegger van natuurlijke haaracceptatie | NL.Inspinre.com
De stijl

Het Curl Talk-project is de grondlegger van natuurlijke haaracceptatie

Het Curl Talk-project is de grondlegger van natuurlijke haaracceptatie

Ik sprak onlangs met het brein achter The Curl Talk Project schepper, Johanna Yaovi, een Frans marketing professional momenteel woonachtig in Londen. Hieronder krijgen Yaovi persoonlijke inspiratie achter het initiatief en meer weten. Een verzameling van verhalen over vrouwen uit een scala van verschillende landen, achtergronden en etnische groepen die de realiteit van het hebben van geweven haar in de huidige samenleving te delen, de Curl Talk Project is alles over vertegenwoordiging en het tonen van onvoorwaardelijke liefde aan mensen die te maken hebben met een "toestand van schoonheid : hair" in hun dagelijks leven.

Vroeger was ik een krullend afro hebben maar besloten om mijn haar kort te scheren.

Ik heb nu kleine krullen groeit uit mijn hoofd.

Nu ik omhels mijn krullen, mijn haar reis is erg leuk en eenvoudig. Ik hou van verschillende routines en procedures proberen; Ik ben steeds meer nieuwsgierig naar de verschillende dingen die kunnen worden gedaan met mijn haar.

Zoals krullende blonde vrouwen, we hebben het geluk om een ​​zeer veelzijdige haartype hebben. Het is belangrijk om plezier te hebben met haar, maar ook op de hoogte van het bedrag van de liefde en zorg die het nodig heeft.

load...

Onderwerpen zoals vertegenwoordiging, diversiteit, ras en cultuur zijn altijd erg belangrijk en interessant voor mij geweest, maar ik heb niet het gevoel dat ik iets met deze passies te doen.

En dus, als een krullend-haar-geobsedeerd individu, het creëren van iets dat getextureerde haar zou moeten aansluiten op deze noties was een voor de hand liggende beslissing. Ik heb de neiging om te denken dat uw belangen zouden moeten leiden tot ergens of iets concreets, en, als het niet aan u komt, moet je het zelf maakt.

De grootste uitdaging en de beloning in de Curl Talk Project

De meest uitdagende deel was om te geloven in mezelf en mijn vermogen om iets groots te maken. Niet weten hoe je een echte camera te gebruiken, mijn onzekerheid met betrekking tot mijn schriftelijke Engels (als een niet-aangeboren Engels persoon) of zelfs mijn introversie, maakte me twijfelen veel over het mogelijke eindresultaat. Maar zo vaak, deze twijfels zijn meestal irrationeel. Het idee is om te stoppen met het vinden van excuses en het werk doen, wat nodig is.

Het meest positieve deel? De manier waarop de Curl Talk Project is ontvangen. Sinds de lancering, zijn zo veel vrouwen in contact komen, me te vertellen hoe belangrijk dit is voor hen, maar ook voor de volgende generaties.

Het is geweldig om te zien dat wat je in gedachten had en wat je gewerkt is het bereiken van de harten van zoveel mensen.

Mijn gedachten over natuurlijk haar op de werkplek

Het hangt een beetje af van de sector mensen werken in. Curly blonde vrouwen die werkzaam zijn in de creatieve industrie zou kunnen worden in een betere plek dan curlies evolueert op een zeer zakelijke omgeving.

Echter, dit contrast toont aan dat getextureerde haar niet volledig geassimileerd, het is nog steeds niet overal gezien als een normale zaak. Zelfs wanneer collega's hebben leuke dingen te zeggen over ons haar, zullen ze heel vaak benadrukken hoe anders het is. Niet anders dan de hunne, gewoon anders. Naar mijn mening, dit is waar het probleem ligt.

Omdat verschillend van elkaar is onvermijdelijk en het is wat maakt onze samenleving zo rijk en multicultureel.

load...

Maar simpelweg 'anders' is gedefinieerd door iemand die ziet hem / haarzelf als de norm kan frustrerend zijn, omdat het bijna bevraagt ​​onze plaats in de samenleving. Ik ben van mening dat de algemene perceptie van krullend haar moet veranderen voor deze volledig op de werkplek te worden geaccepteerd.

We hebben nog wel wat werk te doen op dit punt.

Ik geloof dat de natuurlijke haar gemeenschap heeft een enorme invloed op ieder van ons. Het materialiseert het idee dat we ons niet moeten beperken tot wat de mainstream media tonen ons. Deze gemeenschap is het verzenden van een sterke boodschap: niet zien onszelf vertegenwoordigd betekent niet dat we moeten laten gebeuren zonder te proberen te maken en verstoren van de beauty-industrie als het nu is.

Echter, meer zou kunnen worden gedaan. Het openen van een discussie over de krullend haar ervaring is de reden waarom ik schiep de Curl Talk Project want het is ook belangrijk om ons haar te associëren met meer dan alleen beauty tips en routines.

Mijn advies voor beginners natuurtalenten

Neem de tijd en de vraag van de beslissingen die u maakt met betrekking tot uw haar. Bent u het veranderen van je haar aard, omdat je niet bevalt? Als dat zo is, waarom zou je niet?

Zijn uw beslissingen genomen om jezelf of de maatschappij te behagen?

Toen we jonger zijn, hebben we de neiging om onszelf te overtuigen dat we een keuze gemaakt, maar vragen onze eigen mentaliteit stelt ons in staat om te zien of het echt het geval is. Ik wou dat iemand had me verteld dat toen ik 12 was en ervan overtuigd dat steil haar was de enige manier voor mij om mooi te zijn.

load...