Kunnen de richtlijnen voor de nieuwe modeweek het diversiteitsprobleem van de baan oplossen? | NL.Inspinre.com
De stijl

Kunnen de richtlijnen voor de nieuwe modeweek het diversiteitsprobleem van de baan oplossen?

Kunnen de richtlijnen voor de nieuwe modeweek het diversiteitsprobleem van de baan oplossen?

Zwart en Latinx beïnvloeders uit de hele wereld hebben meer prominent op de shows worden - - zelfs als het publiek diverser is geworden de banen nog steeds de meeste bleef een eindeloze zee van blanke vrouwen. Blanke vrouwen met blond haar. Blanke vrouwen met bruin haar. Blanke vrouwen met haar in een paardenstaart. Blanke vrouwen met een broodje. Dit blijft een frustrerende gezicht zijn voor mij.

Deze zeer frustratie - met zowel een gebrek aan ras, etnische en textuur diversiteit onder de modellen - is wat inspireerde de textuur op de Runway aftrap. Een evenement georganiseerd door NaturallyCurly twee keer per jaar tijdens de Fashion Week, willen we de schoonheid van functies vaak verwaarloosd in de mode-industrie te vieren.

Afgebeeld: SUNITAV_ MODELLING bij de Textuur op de baan

Gelukkig, het lijkt erop dat het tij eindelijk kan draaien. Er zijn nieuwe richtlijnen van de Raad van Fashion Designers of America.

load...

Donderdag De Raad van Fashion Designers of America (CFDA) heeft haar tweejaarlijkse gezondheid initiatief brief van Diane von Furstenberg en Steve Kolb. Daarin stelt de raciale richtlijnen diversiteit. Volgens de CFDA brief moet diversiteit op de baan de norm, niet de uitzondering.

"Het beïnvloedt de manier waarop we dingen te zien wereldwijd en hoe we worden gezien als een industrie," schreef Bethann Hardison van de diversiteit Coalition. "Ons doel is om een ​​verschuiving over de manier waarop het model van kleur wordt bekeken, zodat het een natuurlijke zaak wordt om ze te zien deelnemen elk seizoen in een groter aantal dan seizoenen verleden te maken."

Deze nieuwe richtlijnen zijn een lange tijd in de maak.

De CFDA's discussies over diversiteit begon in 2007 tijdens een open discussie tussen de Diversity Council en ontwerpers. De oorspronkelijke richtlijnen de volgende gegevens:

  • De sector tot inclusief raciale diversiteit bij de voorbereiding model casting voor de behoeften van hun bedrijf.
  • Vraagt ​​model agentschappen op te nemen en te verzenden modellen van kleur bij het gieten. (Ga er niet vanuit agenten automatisch te doen; het is goed voor hen om de rente te horen en belangrijk om te zien welke modellen van kleur beschikbaar zijn.)
  • Aanvragen modellen van kleur elk seizoen en niet beperkt blijven tot het voorjaar / zomer collecties en aarzelen wanneer het wordt om Fall / Winter collectie.
  • Bij het spreken om modellenbureaus, suggererend dat ze scout voor meer modellen van kleur aan te moedigen een betere selectie.
  • Omdat het open-minded aan modellen van kleur en het maken van een poging om de diversiteit toe te voegen aan hun lineup.

De Diversity Coalition is het toezicht op de industrie voor bijna een decennium door niet in het bezit zijn tong in het roepen van het racisme van een ontwerper, opzettelijk of niet. In een september 2014 brief aan Furstenberg en Kolb, schreven zij:

"Ogen zijn op een industrie die seizoen na seizoen horloges fashion design huizen consequent gebruik van een of geen modellen van kleur. Ongeacht de intentie, het resultaat is van racisme. Niet accepteren van een ander op basis van de kleur van hun huid is duidelijk verder dan esthetisch als het consistent met het merk van de ontwerper.

load...

Of het nu de beslissing van de ontwerper, stylist of casting director, dat de beslissing om in principe gebruik maken van alle witte modellen onthult een eigenschap die niet past in de moderne samenleving. Het kan niet langer worden aanvaard, noch in de war door het gebruik van een Aziatisch model."

Meer willen?

Dit bericht is geschreven door NaturallyCurly mede-oprichter, Michelle Breyer. Voor meer van haar eens op haar blog The Curly Connection. 

Lees meer over het model die Kendall en Gigi upstaged met haar eigen haar.

Als wat u ziet? Voor meer artikelen zoals deze, meld je aan voor onze nieuwsbrief!

load...