Moet je echt je leven hacken? | NL.Inspinre.com
De stijl

Moet je echt je leven hacken?

Moet je echt je leven hacken?

Deze dagen lijkt het alsof overal waar je kijkt is er een andere video of artikel verkondigen een aantal nieuwe manieren om een ​​bepaald aspect van je leven te hacken. Dus, wat is nu precies een hack, toch?

Simpel gezegd, een hack is 'een slimme aanpassing of verbetering.' Er zijn huidverzorging hacks, haarverzorging hacks, make-up hacks, het koken hacks, mode hacks en allerlei hacks. In het algemeen is het doel van een hack is om een ​​proces te vereenvoudigen en tijd te besparen. Life hacking verwijzen naar alle trucs, snelkoppelingen, vaardigheden of nieuwigheid methoden die de productiviteit en efficiëntie te verhogen, in alle lagen van de bevolking.

'Life hacking' is nog nooit zo populair geweest.

load...

We leven in het tijdperk van sociale media en instant bevrediging; geduld is een ding van het verleden en niets te wachten is een no-no. We zijn geobsedeerd met de tijd geworden hoewel dit niet per se ons efficiënter gemaakt. Zoals ik het zie, is een hack verondersteld om ons te helpen door middel van de dingen die we willen of moeten doen in de kortst mogelijke tijd zonder op impact resultaten; we willen de indruk wekken dat we werkten aan iets dat hard en lang was zonder daadwerkelijk te doen te geven. Aan een aantal dingen snel gedaan wordt verondersteld om tijd vrij te maken om die andere dingen die absoluut essentieel voor ons geluk en plezier zijn te doen. Op zijn beurt is dit verondersteld om ervoor te zorgen dat ons leven meer voldoening. En terwijl ik ben hier niet om de prioriteiten van iedereen te bepalen, het leven het leven als een reeks hacks alleen maar om meer tijd te besteden aan surfen op Instagram is waarschijnlijk niet het beste gebruik van die tijdwinst.

Terwijl ik ben hier niet om de prioriteiten van iedereen te bepalen, het leven het leven als een reeks hacks alleen maar om meer tijd besteden aan surfen op Instagram is waarschijnlijk niet het beste gebruik van die tijdwinst.

Als het leven wordt een reeks van hacks, is wat het vullen van deze vrije tijd die we voor onszelf hebben gecreëerd?

Social media is het maken van ons asociaal. We schuwen fysiek contact voor virtuele. We sturen teksten in plaats van het maken van telefoongesprekken en het leven is minder rijk voor. Willen we echt dieper gaan dit konijnenhol? Het internet heeft zijn voordelen, maar het heeft ook zijn valkuilen. Hacks zijn niet nieuw, we kunnen waarschijnlijk allemaal denk terug aan een of andere manier onze moeder of oma of tante zou wijzigen en iets wat ze deden de hele tijd te hacken. Ik ben er helemaal voor hacks. Ik hoop alleen dat in onze zoektocht om onze weg te hacken door het leven, doen we niet vergeten om een ​​leven te wonen eigenlijk.

Soms moeten we alleen maar vertragen en geniet van het proces.

Neem even de tijd om de reis in plaats van zo gefocust op de plaats van bestemming te genieten. Hacks zijn allemaal om ergens snel, en zo eng gericht is zelden een goede zaak. Perspectief is belangrijk, het grote beeld is belangrijk.

load...

Begrijp me niet verkeerd, zeg ik niet hacks zijn slecht. Ze zijn in feite, zeer gunstig - niet alle van hen zijn gecentreerd uitsluitend rond het maken van ons kijken mooi. Een goed voorbeeld hiervan is een recent Dr. Oz episode waarin een gentleman door de naam van Scott Carney sprak over de manier waarop we ons lichaam kunnen inbreken om gezondheid en welzijn te verbeteren. Als er niets anders, is dit zeker een intrigerende begrip en als er ooit een goede reden om een ​​hack te proberen, het verbeteren van de gezondheid en het welzijn zou zeker in aanmerking.

Opmerking van de uitgever

Soms is het beoefenen van het leven hacks op een routine-basis kunnen helpen of schadelijk zijn voor de behoefte aan ruwe ervaring te transformeren en te evolueren een mens. Er zijn een aantal routines die stok en helpen tijd vrij te maken voor gezelschapsdieren projecten en zelf-verbetering, en sommige die gewoon niet te doen. Het hangt af van wat werkt voor uw levensstijl. We hebben net een boek voor onze NaturallyCurly Book Club, Present Over Perfect, door Shauna Niequist lezen. Hier is een van mijn favoriete uitspraken: “Ik wil niet het einde van mijn leven te krijgen en terug te kijken en beseffen dat het beste ding over mij was ik werd georganiseerd.” 

Heeft u het gevoel dat het leven hacken 'werkt?

Laat het ons weten hieronder en op de NaturallyCurly Facebook.

load...