Spotlight komaza care | NL.Inspinre.com
De stijl

Spotlight komaza care

Spotlight komaza care

Men zou kunnen zeggen dat de haarverzorging bedrijf Komaza Care is het ultieme geval van het omzetten van citroenen in limonade.

Rene Lesane

Rene Lesane werd gediagnosticeerd met colitis ulcerosa. Eén van de bijwerkingen van de ziekte ondervoeding, waardoor haar haar droog en bros haar en hoofdhuid jeuken te zijn. Ze ontdekte dat de producten die ze was met alleen verergerd het probleem, en ze begon het onderzoek naar ingrediënten die gunstig zijn voor het haar en de huid zou zijn.

Net als anderen voor haar, de stichter van Komaza werd gefrustreerd door het gebrek aan natuurlijke, kwalitatief hoogwaardige producten voor kinkier haar. De "etnische" producten die beschikbaar waren bevatten grote hoeveelheden minerale olie en petroleum, die het haarzakje kan verstoppen en het creëren van opbouw.

"Ik was honderden dollars besteden aan haar producten, maar geen van hen werkte op mijn haar," zegt Lesane.

Lesane begon te experimenteren met haar eigen formuleringen die ingrediënten ontworpen om de hoofdhuid te hydrateren en te voeden en te versterken haar. Ze vond dat shea butter was zeer hydraterend, maar het was te vettig en niet goed absorberen in haar haar. Dus maakte ze een Shea Butter Lotion.

load...

"Ik heb geen plan iets te verkopen niet", lacht de 37-jarige Sacramento ondernemer, die werkte als een data-analist voor een groot bedrijf op het moment.

Vrienden die ook werden de overgang naar natuurlijke haar vroeg haar wat ze gebruikte om haar haar te houden ziet er goed uit, en "het volgende wat ik wist, werden mensen kloppen op mijn deur met geld in hun handen."

Drie jaar geleden lanceerde ze Komaza met haar Aloe Moisturizing Shampoo en Conditioner, het Shea Butter Lotion, de kokosmelk en een diepe conditioner. De collectie is uitgegroeid tot en met 19 producten, veel op basis van verzoeken van klanten en haar eigen behoeften. De producten van het bedrijf omvatten de Coconut en Califia collecties alsmede Shea boter Haarlotion, Voeding van het haar, jojoba Hennep Balm, Kruidenthee Rinse, Almond Milk Cleansing Conditioner, Honeycomb Hair Behandeling en Olive Moisture Mask.

Komaza producten zijn ontworpen om bescherming en voor kinkier, grovere haartypes te bieden. De producten zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten, en geen agressieve chemicaliën, minerale olie of petroleum, die gespleten haarpunten, verstopte haarzakjes en trage haargroei kunnen veroorzaken. Waar mogelijk, Lesane koopt biologische en fairtrade ingrediënten.

Komaza betekent "om de groei te stimuleren" in het Swahili. Lesane zegt dat is wat het product lijn is alles over: het stimuleren van de groei van gezond haar.

Lesane maakt alle producten in een professionele keuken, en verkoopt ze online en in haar Sacramento winkel.

Hoewel Komaza is uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf, Lesane zegt dat ze ook altruïstische motieven.

"Ik wilde om vrouwen te helpen groeien van hun haar op natuurlijke wijze en hen aan te moedigen goed om zichzelf te zijn," zegt ze. "Ik heb de tijd van mijn leven. Ik vind dat de meeste vrouwen houden van praten over hun haar, en ik hou van praten over mijn haar. Ik hou van het horen hoe mijn producten hebben geholpen iemand."

Check out andere Spotlight verhalen hier.

load...

load...