Waarom textuur en porositeit belangrijk zijn voor je haarregime | NL.Inspinre.com
De stijl

Waarom textuur en porositeit belangrijk zijn voor je haarregime

Waarom textuur en porositeit belangrijk zijn voor je haarregime

Inzicht in uw haar textuur is de belangrijkste regel in de natuurlijke haarverzorging, is het cruciaal om de oprichting van een goede verzorging routine. Toch zijn veel naturalistas niet zeker weet wat hun haar echt nodig heeft. Het kennen van het belang van haar textuur kan het verschil tussen de prachtige veerkrachtige kapsels en dof futloos haar, bijvoorbeeld betekenen.

Bent u fijn, middel of grof?

Haartextuur beschrijft de totale dikte van uw individuele haarlokken. De drie soorten haartexturen zijn prima, medium en grof. Om de textuur van je strengen te bepalen, het gemakkelijkst om die onderdelen te vergelijken met de dikte van een standaard reeks van draad. Wanneer het haar streng is dunner dan de string van draad, je haar is prima. Haarlokken met dezelfde dikte als schroefdraad als middelmatig en dikker dan de schroefdraad grof volgens CurlyNikki. Houd in het achterhoofd, deze drie textures zijn niet specifiek voor een specifieke krulpatroon - kan iemand Type 2b golvend haar hebben, maar hebben grof strengen, en type 4c coily haar kan prima zijn.

load...
Houd in het achterhoofd, deze drie textures zijn niet specifiek voor een specifieke krulpatroon

Wat is fijn haar?

Fijn haar is de meest delicate van haartexturen; Het is kwetsbaar en kan gemakkelijk worden beschadigd door de extra manipulatie en directe warmte. Fijn haar is licht, luchtig, en heeft een niveau van transparantie. Het heeft de neiging te voelen als gevederde babyhaartjes. Het uiterlijk en de structuur van fijn haar wordt veroorzaakt door het ontbreken van een merg - want er is maar een cortex en een cuticula, kan fijn haar niet bestand tegen extreme styling praktijken en chemicaliën.

Een aantal van de misvattingen over fijn haar is dat fijn haar niet in staat is om het volume te bereiken en kan niet handhaven van gestructureerde stijlen. Beide zijn vals, voor iemand met fijn haar is het een kwestie van de methode die ze gebruiken en de producten die ze toepassen. Kies een regime dat bestaat uit zacht, lichtgewicht ingrediënten die niet zal wegen langs de strengen en de mogelijkheid van een groter volume te verhogen. Een regime op basis van lichtgewicht ingrediënten voorkomt dat de cuticula verstopt raken en het veroorzaken van het haar vettig te verschijnen.

FOTO: Nappily NIGERIAANSE GIRL

Wat is grof haar?

Grof haar is de meest complexe haartexturen; Het is de sterkste en kan schade door styling weerstaan. Grof haarlokken zijn zwaarder en hebben niet het licht beweging uit fijne draden. Grof texturen verschijnen volledig in het lichaam te zijn en voelen pezig. Grof haar bevat de cortex, nagelriem, en medulla, waarbij de eiwitten die een hogere tolerantie voor hitte, chemicaliën en haarkleur (bleekmiddel) mogelijk bevat.

Grof haar wordt geassocieerd met kinkier haartypes, dat is de oorsprong van de misvatting dat grof haar niet groeit.

De textuur van het haar van iemand niet hun groei te bepalen. Een andere misvatting over grof haar is dat het onhandelbaar; dit is fout. De beheersbaarheid van grof haar is afkomstig van de juiste zorg en een goede vochtinbrengende routine. Een regime voor grof haar vergt zwaardere vochtinbrengende producten, zoals shea, mango, cacao en kokum boters. Grof haar drinkt deze ingrediënten tot aan de strengen te verzachten, waardoor ze minder pezige en het verminderen van de kans op breuk van droogte.

load...

Lage porositeit en Textuur

Terwijl de zorg voor fijn of grof haar, is het het beste om de rol van mening dat porositeit speelt. Lage porositeit haar betekent gewoon dat de nagelriemen van het haar streng plat, en wordt vaak gevonden in onbewerkt haar. Dit haartype kost extra inspanning om vocht te krijgen in de schacht, echter, is het moeilijk om vocht te lekken als het eenmaal is doorgedrongen.

FOTO: chic met KNIKKEN

Lage porositeit haar - voor zowel fijn en grof haar - is niet kenmerkend. Integendeel, de dosering van de producten toegepaste materiaal. Lage porositeit haar vereist nog steeds conditioners en oliën, maar in mindere mate dan de gemiddelde of hoge porositeit.

Als u grof, lage porositeit haar.

Voor iemand met grof, lage porositeit strengen, kan een dikkere product moeten enigszins worden afgezwakt, zodat de ingrediënten van de streng zal doordringen versus gewoon zitten op de top van het haar.

Als je fijn, lage porositeit haar.

Voor fijn, lage porositeit strengen, in plaats van af te zwakken dikkere stof met behulp van een product met een meer vloeiende en melkachtig consistentie in staat zou stellen voor uw strengen om te profiteren van de ingrediënten. Het toepassen van de juiste dosis van het product zal resulteren in een langdurige hydratatie, flexibiliteit, definitie, en de zachtheid van de haarlokken.

Het opsommen

Inzicht in uw haar textuur en de porositeit kan helpen verlichten een verscheidenheid van haar problemen. Zorg voor fijn of grof haar met lage porositeit is de hoeveelheid producten wordt toegepast. Fijn en grof haar lage porositeit haar kan niet gedijen als ze gebukt gaan of het niet ontvangen van de juiste vocht. Ten slotte kan ons haar niet geweldig zijn als we niet eerst begrijpen wat het werkelijk nodig heeft.

load...