Wat doet bleekmiddel precies met je haar? | NL.Inspinre.com
De stijl

Wat doet bleekmiddel precies met je haar?

Wat doet bleekmiddel precies met je haar?

Haarkleur - bliksem, bleken - is altijd een kwestie van chemie. Veel vrouwen gebruiken haarkleur hen een nieuwe, frissere uitstraling te geven, terwijl anderen gewoon zijn, die zo'n grijs en wortels. Het is geschat dat meer dan 1/3 van de vrouwen boven de leeftijd van 18 kleur of vaak lichter hun haar. Er is een groeiende trend van de mannen ook, die ook het gebruik van meer haarkleur nu meer dan ooit.

Quick geschiedenisles

De eerste commerciële haarkleur werd in 1909 uitgevonden door de Franse chemicus, Eugene Schueller. Sindsdien zijn tientallen chemici geherformuleerd kleuren en lighteners om natuurlijke kleuren te verbeteren en te helpen zich te ontdoen van ongewenste grijstinten.

De huidige chemische processen nog steeds niet veilig worden beschouwd, en kleuren en bliksem haar zal altijd een tol op de natuurlijke glans en lichaamshaar's. Maar het gebruik van een diepe conditioning systeem en het behoud van een gezond haar routine helpt bij het maken van kleur laatste en het houden van haar op zoek zijn best.

load...

Dus, hoe werkt het?

Normaal gesproken wordt bleekmiddel gebruikt om haar te verlichten. Het reageert met de melanine (het deel verantwoordelijk zijn voor de kleurtonen in uw eigen haar) in het haar, en verwijdert de kleur in een onomkeerbare chemische reactie. Het bleekmiddel oxideert de melanine molecuul. Hoewel de melanine aanhoudt, het geoxideerde molecule kleurloos.

Haarbleekmiddel heeft de neiging om een ​​gelige tint op het haar achter te laten op het eerste. De gele kleur is de natuurlijke kleur van keratine, de structurele eiwit in het haar. Bleekmiddel reageert ook gemakkelijker met de donkere pigment eumelanine dan bij de pheomelanin (langere polymeren), zodat wat goud of rode kleur kan resterend na bliksem blijven.

Waterstofperoxide is een van de meest voorkomende bliksem agenten gevonden in haarkleur. Het peroxide wordt gebruikt in een alkalische oplossing, die opent de haarschacht om het peroxide te laten reageren met melanine. Waterstofperoxide reageert met melanine, het breken van de dubbele bindingen en het opheffen van de absorptie van licht. Omdat pheomelanin is stabieler dan eumelanine, haar dat in het proces worden gebleekt vaak begint te nemen op een oranje-rode tint.

Naast waterstofperoxide zullen commerciële bleekmiddelen meestal persulfaatzouten om het proces te versnellen, en stabilisatoren om te voorkomen dat de afbraak van waterstofperoxide. Waterstofperoxide verzwakt ook het celmembraan complex door oxidatie van verbindingen tussen cuticula cellen disulfidebindingen in het corticale matrix, en andere gebieden rijk aan aminozuren. Dit maakt het haar broos en zwak. Waterstofperoxide kan ook een lipide schade op het oppervlak van het haar genoemd 18-MEA. Als gevolg hiervan zal geblondeerd haar ook vaak droog aanvoelen.

Het is zeer belangrijk om gebleekt (verlicht) haar uiterst gehydrateerd na een kleur / bleekmiddel behandeling te houden. Deep conditioning met natuurlijke producten zoals kokos en jojoba olie zal het haar gezond te houden en op zoek zijn best.

Probeer een van deze producten speciaal ontwikkeld om te werken met gekleurd haar:

  • Ouidad Kleur Sense Kleur Behoud Shampoo
  • Hask Argan Olie Intense Deep conditionering Haar Treatment
  • Tgin Honey Miracle Mask
  • ORS Olijfolie Replenishing Conditioner
  • load...
  • John Frieda Sheer Blonde Lightening Conditioner
load...