Wat is het verschil tussen Jamaicaanse en Haïtiaanse zwarte Castorolie? | NL.Inspinre.com
De stijl

Wat is het verschil tussen Jamaicaanse en Haïtiaanse zwarte Castorolie?

Wat is het verschil tussen Jamaicaanse en Haïtiaanse zwarte Castorolie?

Jamaican Black Castor Oil (JBCO) is een nietje onder haar gezondheid liefhebbers. Vanaf de zomer groei uitdagingen voor het verzegelen in vocht tijdens de barre wintermaanden, JBCO is krachtig, gangbare en multifunctioneel. Onlangs heeft Haïtiaanse zwarte castor olie (HBCO) zijn weg naar de natuurlijke haar scene dankzij bedrijven als Kreyol Essence en Okay. Omdat HBCO belooft dezelfde voordelen als JBCO, hebben veel natuurtalenten afgevraagd wat het verschil is tussen de twee.

Om goed te kunnen beantwoorden, moeten we verdiepen in de geschiedenis van ricinusolie.

De geschiedenis van de wonderolie

Ricinusolie is afgeleid van de Ricinus communis plant. Koudgeperste, oplosmiddelen geëxtraheerd, of onttrokken warmte, ricinusolie heeft dan 700 gebruik en heeft internationale grondstoffen sinds de oudheden geweest. Oude Egyptenaren vonden de ricinus, ze te plaatsen naast mummies in sarcofagen. Hoewel geroepen door vele namen hebben (bv. Ricino, castor, tártago, Higuerilla, mamoneira, mamona, palma Christi, Higuereta) derivaten van Ricinus communis is gebruikt, en worden nog steeds gebruikt vandaag de dag, om elke ziekte van haaruitval om angina te behandelen. Castor olie wordt ook gebruikt als duurzame biodiesel, knaagdier afstotend, en polijsten!

load...

Van oorsprong uit Abessinië, heeft castor bonen niet aangekomen in Amerika tot de Portugese bracht slaven naar Brazilië. Castor olie reisde vervolgens naar Haïti in 1625, waar het werd de universele wondermiddel bekend als lwil maskriti. Hoewel castor uiteindelijk maakte het naar Jamaica, heeft de Britten niet aanslaan naar Palma Christi olie tot 1764. Daarom is de traditie van het gebruik van zwarte castor olie is minstens 100 jaar ouder in Haïti dan in Jamaica.

JBCO vs HBCO

De geschiedenis van castor suggereert dat op een biologisch niveau alle castor bonen zijn hetzelfde, maar sommige worden geteeld met pesticiden en anderen zijn biologisch geteeld. Bovendien, wat onderscheidt ricinusolie producten is de manier waarop de olie wordt gewonnen. Black ricinusolie zoals we die kennen, komt uit bonen die zijn gebrand, gemalen, gekookt en warmte onttrokken. De rijke oranje kleur is afkomstig van het branden. JBCO bevat meestal een grotere hoeveelheid as dan HBCO doet. Kreyol Essence in het bijzonder stammen hun HBCO via een fijnmazig aan een sediment of as te verwijderen omdat ze niet hebben bewijs gevonden dat de as toegevoegde waarde heeft.

Onafhankelijk laboratorium testen van een partij ricinusolie twee vooraanstaande merken gebleken dat JBCO has.014% lager watergehalte dan HBCO en 10.27 verzepingswaarde hoger, wat suggereert dat JBCO geschikt is voor zeep maken. HBCO anderzijds, heeft 2,04% meer ricinolzuur en 3,27 meer cenitgrams jodium per gram (een indicator vetzuur verzadiging) aangeeft dat ideaal voor haar en huid.

Omgekeerd, geraffineerde (gehydrogeneerd of verzadigd) ricinusolie, gemakkelijk herkenbaar door zijn heldere kleur, is goedkoop en frequent toegevoegd aan schoonheidsproducten. Helaas is de castorolie geëxtraheerd met een chemische stof hexaan en ontkleurd met behulp bleekklei om de natuurlijke kleur en karakteristieke nootachtige geur te verwijderen. Hierdoor geraffineerde ricinusolie bevat 85% minder ricinolzuur. Zonder de ricinolzuur, de wonderolie verliest de anti-inflammatoire en antibacteriële eigenschappen die haaruitval te verminderen en te doden schadelijke hoofdhuid bacteriën. Voor de grootste hoeveelheid van de haargroei stimuleren ricinolzuur, globulinen, en vitamine E, kiest u een ongeraffineerde, onverdund, zwart ricinusolie.

load...

Hoe te kiezen

Ten slotte, overwegen welk merk u vertrouwt en het totale effect op het land van herkomst. Sommige merken hebben gecoöpteerd “Jamaican Black Castor Olie” of “Haïtiaanse Black Castor Olie” als de olie niet van het eiland of onttrokken met behulp van traditionele methoden. Ook het kiezen van HBCO of JBCO heeft de potentie om een ​​positieve invloed hebben op de economie. Bijvoorbeeld, de Verenigde Staten de import al zijn ricinusolie, dus het kiezen van authentieke JBCO of HBCO bevordert de handel met dat land. Kreyol Essence, bijvoorbeeld, maakt gebruik van de vraag naar HBCO aan boeren en vrouwen en planten bomen in dienst in Haïti. 

Ongeacht uw voorkeur, castor olie is een rijke geschiedenis nietje voor een reden en zal ook zo blijven voor duizenden jaren om te komen.

Heeft u geprobeerd HBCO?

Dit artikel is geschreven door Chelsea Atkins.

Referenties

Silvia L. Falasca, Ana C. Ulberich en Eliana Ulberich, “Het ontwikkelen van een Agro-klimatologische Zoning Model aan potentiële productiegebieden vast voor Castor Bean (Ricinus communis L.),” Industrial gewassen en producten 40 (2012): 186.

Antonio Scarpa en Antonio Guerci, “verschillende toepassingen van Castor Oil Plant (Ricinus Communis L.) een Review,” Journal of Ethnopharmacology 5 (1982): 117.

Falasca, industriële gewassen, 185.

Scarpa, Journal of Ethnopharmacology, 118.

Http://www.wildly-natural-skin-care.com/jamaican-black-castor-oil.html

David N. Campbell et. Al, “Ontwikkeling van een castor (Ricinus communis L.) productiesysteem in Florida, VS: Evaluatie gewas fenologie en reactie op het beheer,” Industriële gewassen en producten 53 (2014): 217.

load...