Werkt dit nieuwe John Frieda-product echt? | NL.Inspinre.com
De stijl

Werkt dit nieuwe John Frieda-product echt?

Werkt dit nieuwe John Frieda-product echt?

MC Wonders zegt:

John Frieda heeft een nieuw product uit genaamd 7 Day Volume In-Shower Treatment. Ze beweren dat dit spoelen-out gel zal volheid die 3-5 shampoos duurt. De marketing bewering over deze nieuwe technologie / benadering van volume is moeilijk te weerstaan, maar op basis van de ingrediënten, denk je dat het is zelfs mogelijk of zou ik het spoelen geld rechtstreeks in de afvoer en onnodig toevoegen van een stap om mijn toch al uitgebreide douche routine?

Beauty Brains reageert:

Deze vraag is vergelijkbaar met degene die we beantwoord over L'Oreal verdikking van haar producten, maar Frieda maakt gebruik van verschillende technologie en heeft verschillende vorderingen, dus ik denk dat dit een kijkje waard. Laten we beginnen door te kijken enkele van de belangrijkste vorderingen en wat ze betekenen.

Wat zijn de claims?

In het geval u niet beseffen, John Frieda is eigendom van Kao, een zeer grote Japanse cosmeticabedrijf. Ze zijn niet zo groot als Procter & Gamble en Unilever maar ze zijn zeker groot genoeg dat ze hun huiswerk hebt gedaan en je weet dat ze hun producten onderzocht en hebben stevige bewering te staven. Dus laten we eens kijken naar wat ze zeggen over dit volumizing product.

load...
 • Texturally transformeert fijn haar - Ok, dus het een of andere manier verandert de textuur van je haar. Is dat echt zinvol? Niet echt, elk ingrediënt dat kan afzetten op het haar en de manier waarop het voelt kan worden gezegd dat de structuur te veranderen.
 • [Houdt het haar] vol, zelfs na meerdere wasbeurten. - Is dit een belangrijke claim? Het hangt af van kwantificering. HOEVEEL voller maakt het je haar te maken? Er is een beetje van wezel tekst hier, want het is alleen te beweren dat “verlaten” haar vol. Dat klinkt als het gewoon niet weg te volume te nemen. Het is zelfs niet direct beweren dat volume toe te voegen. En hoeveel wast duurt het door middel van? Meerdere zou kunnen betekenen 2, dat is niet een zeer dwingende eis. Als er meerdere 20, dat is een ander verhaal.
 • Deze lichtgewicht semi-permanente behandeling legt een basis voor volumized styling, zodat zij om een ​​kijkje eerder bekeken onbereikbaar te bereiken. - “Hiermee wordt een basis voor volumized styling” niet veel helemaal betekenen. Het idee van de mogelijkheid om “een kijkje eerder bekeken onbereikbaar bereiken” klinkt als puffery voor mij.
 • De behandeling werkt door te dringen in elke vezel en versterken elkaar haarstreng op een lift die door meerdere wasbeurten duurt. We spraken hierover in Episode 79.
 •  Volume dat langer meegaat dan uw shampoo. - Dat lijkt de lat vrij laag. Het is gewoon een andere manier om te zeggen dat duurt tot meer dan 1 wassen, denk ik.

Hoe werkt het product werkt?

Kijkend naar de lijst van ingrediënten zie je verschillende standaard styling polymeren zoals POLYQUATERNIUM-37 en VP / VA copolymeer. Deze worden gebruikt in vele, vele haar styling producten. Maar er is een ingrediënt dat is niet zo vaak gebruikt en dat is Polyimide-1.

Ingrediënten

 • WATER, isodecyl neopentanoaat, PVP, POLYQUATERNIUM-37, VP / VA-copolymeer, cetylalcohol, polyimide-1, benzylalcohol, hydroxypropylmethylcellulose, geur, SILICONE Quaternium-18, trideceth-6, appelzuur, trideceth-12, glycine, STEARTRIMONIUM cHLORIDE, glycerine, gehydrolyseerde PLANTAARDIG PROTEÏNE PG-propyl silaantriol, ALCOHOL DENAT., AMP-ISOSTEAROYL gehydrolyseerd tarwe-eiwit, gehydrolyseerd keratine, METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE, METHYLISOTHIAZOLINONE, GREEN 3.
 • load...

Polyimide-1 is de officiële naam INCI maar het is kort hand is het veel langere, meer beschrijvende chemische naam: “isobuteen / dimethylaminopropyl maleimide / geëthoxyleerde maleïmide / maleïnezuur copolymeer” Je zult ook horen dat het door zijn handelsnaam die Aquaflex verwezen XL-30.

Dit materiaal is een amfoteer polymeer (wat betekent dat het een positieve of negatieve lading, afhankelijk van de pH zijn.) Volgens Aqualon heeft “unieke filmeigenschappen die bewezen gunstige krullen, volume stimuleren en duurzaam greep op haar, en aanhalen op de huid.

Bovendien, haarverzorging, in combinatie met typische verdikkingsmiddelen, Aquaflex XL-30 polymeer synergistische hoge luchtvochtigheid Curl Retention.”

Het is bekend om het geven haar de kracht van de langdurige krul, body en textuur zonder een zwaar gevoel na. Dus dit is een effectieve polymeer, maar het is niet technologie die exclusief voor Frieda. We hebben dit in andere merken gezien, hoewel niet erg veel mainstream producten. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Orlando Pita Volumizing en verdikking Hair Mist
 • Samy Fat Hair “0” calorieën Versterken Mousse
 • Bosley Volumizing en verdikking Nourishing Leave-in
 • Jessicurl producten

Een verscheidenheid aan merken te gebruiken deze technologie in een groot aantal verschillende productgroepen formaten. A “mist”, mousse, laat in vloeibare, etc. Prijs punten variëren. 

Laten we eens kijken hoe het product wordt gebruikt

De instructies zeggen dat je eerst shampoo en conditie van je haar en dan terwijl je nog in de douche bent breng een ruime hoeveelheid van dit product en laat het zitten op je haar gedurende 3 tot 5 minuten voor het spoelen.

Nu hier is het belangrijkste onderdeel: naast je op te blazen je haar droog. Waarom is dat zo belangrijk? Omdat de warmte van de föhn smelt wezen polymeer en verdeelt het gelijkmatig over de haarschacht. Het helpt het ook binding aan het haar beter. Ook de blowdry stop leidt tot meer volume in je haar. Dus als je geen fan van blowdrying dit product is waarschijnlijk niet voor u.

Waarom is dat zo belangrijk? Omdat de warmte van de föhn smelt wezen polymeer en verdeelt het gelijkmatig over de haarschacht.

Tenslotte is de instructies zeggen “Sta 2-3 wast voor uw volgende behandeling.” “Toestaan” is dat een vreemde taal. Het klinkt zo in deze trant duurt 2-3 wassingen. Dat kan zijn 7 dagen voor sommige mensen, maar slechts een dag of twee voor anderen!

Tot nu toe alles wat je zei is nogal theoretisch dus laten we een kijkje nemen en zien of er enig bewijs van hoe dit product werkt.

Is er enig bewijs het product echt werkt?

Het zou wel heel ongebruikelijk om alle gepubliceerde gegevens te vinden over een product als dit. Er is geen gepatenteerde technologie die zou verschijnen in de technische literatuur en er is niets dat uniek over dat het bedrijf zou echt willen te kraaien over. Dus moeten we kijken naar een aantal van de leverancier literatuur om te zien of ze iets over dit hebben gepubliceerd. We vonden een paar stukjes informatie die helpen verklaren de volumizing beïnvloedt en hoe goed het duurt tot shampoos. 

Proof biedt het volume, maar niet wasbaar

De eerste is een artikel dat is echt meer over de werkwijze van het meten van het haar volume, maar polyamide-1 is een van de ingrediënten die ze gescreend. Deze studie helpt om een ​​data punt, maar het gaat meer om te laten zien hoe moeilijk het is om het haar volume te meten op een zinvolle manier.

Dus in wezen dit allemaal betekent is dat als je deze spullen te zetten op haar en geven vorm aan de haren te geven meer volume dan zal het ingrediënt helpen handhaven die haar vorm en dus het volume te handhaven. Er is geen bewijs dat werkt door in het haar, in plaats van het lijkt te werken als een traditionele styling-agent. Natuurlijk traditionele styling agenten net uitwassen dus wat is interessanter over deze technologie is dat het blijft in je haar. Laten we praten over dat.

Zal het laatst door meerdere wasbeurten?

We konden geen gepubliceerde gegevens waaruit blijkt dat de duurzaamheid van dit polymeer te vinden, maar er zijn twee andere data punten die ervoor zorgen dat het geval is. Eerst is er de informatie in de leverancier literatuur die erover praat blijvend via meerdere wasbeurten. Hoewel het bedrijf niet hun gegevens te verstrekken, weten we Aqualon is een betrouwbare bron, dus het is redelijk om te veronderstellen dat ze hebben iets om deze back-up hebt.

De reden waarom ik ben niet al te bezorgd over deze is zeer eenvoudig. De claim zelf is niet erg impactful. Hier is wat ik daarmee bedoel. Als ze beweerden dat het product verdrievoudigde het volume van het haar en onderhouden van 100% van die stijging voor een week dan zou ik onder de indruk en zou om zeer specifieke gegevens te zien. Maar alles wat ze eigenlijk zeggen is het geeft je een aantal volheid en het duurt tot zeven dagen, afhankelijk van hoe vaak je shampoo. Voor dat om waar te zijn alles wat ze echt te bewijzen is dat sommige resten achterblijven op je haar door middel van een paar shampoo cycli. En in feite vonden we een patent die een goede illustratie van dit soort samenstellingen kunnen duren tot en met 5 shampoo cycli.

Zij deden een test waarbij ze het product aangebracht en vervolgens met shampoo de lokken elke dag gedurende 5 dagen en toonde resterende effect (gladheid en glans). Natuurlijk, deze zijn erg klein effecten en ze zijn gemeten aan lokken die u toelaten om zeer kleine metingen uit te voeren. Dit betekent niet automatisch dat je in staat zijn om waar te nemen dit spul is nog steeds op je haar na 5 wasbeurten. 

Interessant Dit octrooischrift toont deze samenstellingen kunnen ook geven het haar minder volume bij mol gestreken.

Dus wat is de bottom line?

John Frieda gebruikt een polymeer die kan binden aan het haar en meer volume enigszins. Plus, de technologie kan blijven op je haar al meerdere shampoos. Het is niet onredelijk geprijsd (ongeveer € 8 of 9 €) dus als dit voordeel u aanspreekt is er geen reden om het niet te proberen. Als u niet van de manier waarop het voelt u snel uitspoelen. Ik denk dat dit één van die producten waar de individuele resultaten sterk variëren. Als u het type van haar dat is zeer gevoelig voor het hebben van een residu op en dat residu kan je de textuur die je krijgt van dat residu geeft u het type volume geven het gevoel dat je wilt dan zul je echt van dit product.

Maar voor sommige mensen die resten niet voldoende zal zijn om echt veel van een effect op hun volume. Helaas is er geen manier om te voorspellen hoe goed dit zal werken voor een bepaald individu, maar het goede nieuws is dat het product is niet zo duur, dus geef het een keer te proberen.

Heb je dit product geprobeerd? Heeft het geven u meer volume?

Referenties:

Metingen van haar volume met behulp van laser stereometrie, JSCC maart 2009 kwestie.

Http://www.google.com/patents/WO2012075274A1?cl=en

load...